Läkare som vägrar ta ansvar

Det här med myndigheter och läkare som vägrar ta ansvar, det är något som gör mig så förbannad.

Själv har jag inte upplevt att jag inte fått den hjälp som jag har behövt, och det är jag tacksam för. Men det finns så många andra därute som inte får den hjälpen som dem är berättigade till.

Jag har hört andras upplevelser av psykiatrin. Och den har inte varit positiv. Läkare som inte tar patientens mående på allvar, eller som på något sätt försöker förvränga patientens upplevelser. Patienten hamnar då utanför samhället, faller mellan stolarna för att ingen vill ta sitt ansvar! Det är horribelt. Men det är såhär det ser ut idag år 2019. Man hade hoppats på att vi skulle kommit längre vad gäller den psykiatriska vården, men icke.

Självmorden har ökat. Och den psykiska ohälsan bara växer. Någonting måste göras, och det är nu! Inte imorgon, utan NU! Man skyller bara på varandra och patienten kastas omkring mellan olika vårdinstanser, för ingen vill ta ansvar.

Jag tycker detta är så tragiskt. Alla individer har rätt till ett värdigt liv. Men så ser det inte ut idag tyvärr…

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s