#Försäkringskassanupproret

Igår var det aktionen ” gravljus för en döende sjukförsäkring”. Eftersom jag inte la upp något om det igår, så gör jag det idag istället. Det spelar ingen roll vilken dag man gör det egentligen. Det är lika viktigt varje dag. Jag tänker på alla dem som stred in i det sista, men som till slut förlorade och dog. Folk som var/är kroniskt sjuka, och behöver assistans. Men som inte får den assistansen. Försäkringskassan anser att kroniskt sjuka människor som inte kan arbeta, är fullt arbetsföra. Människor som är i behov av assistans, får inte den hjälpen dem behöver. Barn, vuxna, gamla, många är det som drabbats av försäkringskassans inhumana styrande. Många som blev utan hjälp tog sina liv till följd av detta.

På toppen av isberget diskuteras det i riksdagen om man ska göra som i USA. Att slopa hela sjukvården som den är nu ( den är under all kritik ), och införa privata vårdförsäkringar. Om detta händer så innebär det att alla fattiga och sjuka människor långsamt kommer utplånas. Det kommer leda till folkmord. Detta får inte hända! Jag kräver att partierna tar humana beslut som gäller deras befolkning.

Detta har gått alldeles för långt, och det får inte gå längre!

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s