Alla individer har rätt att leva, inte bara överleva

Jag har funderat mycket på det här med arbete. Arbetslösheten. Folk som vill och kan arbeta, men som inte får något arbete hur mycket dem än kämpar. Folk som är sjuka och inte kan arbeta, som tvingas till att arbeta. Detta är helt sjukt! Vilket jävla samhälle vi lever i. Landet Sverige med den trygga välfärden, som sägs värna om människors lika värde. Landet där den som är sjuk och behöver hjälp får det också. Där den som har en funktionsnedsättning har rätt till ett arbete lika mycket som alla andra. Detta är bara skitsnack. Sverige är inte ett tryggt land, inte längre. Det finns ingen välfärd kvar, när det i detta nu pågår ett folkmord av dem fattiga och sjuka. Och myndigheterna och regeringen låter detta fortgå. Inhumant är det!

Det kan drabba vem som helst när som helst! Kom ihåg det. Man kan inte blunda för detta. Folk dör ifrån oss, och det är myndigheternas fel. Hur kan man ge avslag till en sjuk människa eller någon som behöver assistans? Ju mer avslag, desto mer pengar i fickan. Visste ni om det? Dem ger hellre avslag så dem får lite extra pengar att gotta sig med, istället för att hjälpa människor som verkligen behöver hjälp. Iskalla människor. Dem förtjänar inte ens att kallas för människor. Iskalla, omänskliga är dem. Dessa robotar som sitter på en myndighetsstol och tror att dem har rätten att bestämma över andra människors liv. Tvi på er! Hur kan man vara så ond? Och hur kommer det sig att dessa personer får arbete? Det är något som jag alltid undrat över. Detta måste få ett slut. Det kan inte fortsätta såhär. För om det fortsätter på det här viset, så ser framtiden väldigt mörk ut. Jag vill inte ha en sån framtid. Jag vill se en framtid där alla människor som kan arbeta får arbeta. Där alla människor som är sjuka får den hjälpen som dem behöver. Svårare än så är det inte. Är man sjuk och inte kan jobba så ska man få den ekonomiska hjälpen man behöver. Om man behöver assistans så har man naturligtvis rätt till det. Alla individer ska få leva, inte bara överleva. Personer med NPF diagnoser ( som jag ), ska ha rätt till ett arbete. Alla kan bidra med något. Ingen ska lämnas lottlös. Man kanske borde införa medborgarlön? Där alla får en basinkomst varje månad. Så man klarar sig. Alla har vi hyror och räkningar att betala. Men detta är ingenting som myndigheter (försäkringskassan) tänker på. Hur ska man klara sig då? Utan pengar till det väsentliga, som mat och hyra? Har dem tänkt på det? Nej. Jag tycker det är så jävla horribelt. Ursäkta mitt språk, men jag blir för fan förbannad. När ska detta elände ta slut???

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s