Inför autist-vänliga tåg

En sak som kan vara väldigt jobbig för mig när jag är ute, är all stimuli som finns omkring.

Jag kan må jättebra precis innan jag är på väg ut, men så fort jag kommer utanför porten är det som att min sinnesstämning förbytts som i ett trollspö. Så är det oftast för mig, och det är jättejobbigt. Jag vill inte behöva känna så, men det gör jag. Här skulle en oförstående person säga att det bara är att ignorera den känslan och tänka positivt! Okej? Om det ändå vore så enkelt. Lev i min hjärna för en dag och du skulle bli uttröttad, tro mig. Usch, jag blir så trött på folks okunskap och fördomar. Så fort man mår lite dåligt och råkar visa det så usch vilken dålig människa man är! Tröttsamt.

Sådant som kan få mig att må dåligt är att vara bland mycket människor, såsom att åka kollektivtrafik, gå i gallerior, gå på stan, i stort sett överallt där det finns mycket folk och mycket ljud. En enkel sak som att åka tunnelbana åt ett håll kan göra mig helt utmattad. Mycket folk och prat som gör en trött i huvudet. Därför ser jag till att alltid ha på mig hörlurar med musik på högsta nivå, och eventuellt solbrillor. Det är inte alltid som det hjälper dock, men skam den som ger sig, hehe. Därför kom jag och tänka på att man borde införa autist-vänliga tåg! Alltså, tåg kupéer som är avsedda endast för autister. Där det är lite nersläckt och tyst, kanske med lugn musik i bakgrunden. Vad tycker ni autister? Skulle ni gilla det? 🙂

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

2 reaktioner till “Inför autist-vänliga tåg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s