Första gången man blir publicerad!

Utanförskapet som aldrig tar slut – ett blogginlägg av två av våra medlemmar, Anna Nyström och Carolina Alexandrou. I sitt arbete med att lyfta personer med psykisk ohälsa och NPF har de träffat Ester, som kämpar med att komma ut på arbetsmarknaden.

”Varför är arbetsmarknaden för oss med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska diagnoser så kall och hård? Hur kommer det sig att många av oss inte ens får en chans att komma ut i arbetslivet och få nytta av våra starka sidor? Varför förutsätts det att vi ska jobba utan lön en längre period – på så kallad praktik/arbetsträning? Vi vill låta röster från drabbade personer höras, och vi har inlett med att träffa Ester. Här är hennes historia.”

Läs hela inlägget på vår hemsida:
https://attention-stockholm.se/blogg/140-utanforskapet-som-aldrig-tar-slut

Vill du läsa mer av Carolina och Anna? Carolina driver Facebook-sidan Autismens Ansikten och Anna driver Facebook-sidan Kan jag få låna någon annans liv? Kampen mot psykiatrin.

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s