Gott nytt Corona-år?

pixabay

Jaha, ännu ett år går mot sitt slut. Detta år kommer vi nog minnas som Corona-året. Viruset som lamslog hela världen.

Bortsett från virus har ändå mycket positivt hänt i mitt liv. Jag har fått arbetsträna på världens bästa Dynamo Förlag! (som jag fortfarande gör, som tur är), och jag märker nu hur mycket jag lärt mig. Både inom skrivande, Photoshop och en massa annat. Och framförallt så mår jag mycket bättre! Visst, jag har mina dagar ibland, men det har vi ju alla. Men bara av att få vara på Dynamo får mig att må bra! Det är en arbetsplats som verkligen accepterar en helt och hållet. Inget dömande, inga elaka kommentarer eller pikar. Det är verkligen ett toppenställe!

Det negativa är att vi fick avslag på vår ansökan i år, men en ny ansökan är inskickad så det är bara att hålla alla tummar och tår för att det går igenom nästa år.

Jag har funnit en ny vän, min kollega Yolanda. Vi träffades förra året på Dynamo, och fann varandra ganska snabbt. Hon är verkligen en jättefin vän och kollega, och vi kan vara helt ärliga med varann. Om det uppstår något tjaffs mellan oss så reder vi ut det direkt, istället för att gå och sura var för sig. Vilket är otroligt skönt.

På hemmafronten, utan att gå in på det för mycket, har det varit lite upp och ner, men det känns som att det går åt rätt håll nu. Våra katter fick sina tänder opererade i höstas, (en operation som var otroligt nödvändig), och jag tror och hoppas att dom mår bättre nu. Jag älskar dessa katter så otroligt mycket att jag nästan vill gråta! Dom är så fina, och jag är så glad över att vi fick dom.

Gott nytt år! Eller ska vi säga Corona-år?

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

7 reaktioner till “Gott nytt Corona-år?”

 1. Love the image. That is so funny! Truth be told, I was social distancing before the pandemic. Partly because I live with a high risk person, partly because when I get a flu it lasts waaaaay too long. And partly because I am senstive to people with heavy vibes. So I would put the shopping cart behind me in a lineup at the checkout… just to ensure that some dull lump wouldn’t stand too close to me! Or if a priest sniffed and wiped his nose during the Eucharist, I would change lines.

  Some people probably thought I was weird. But there was a *reason* behind my behaviour. It’s always like that. Dummies tend to judge when they do not get it.

  HNY!

  Gillad av 2 personer

  1. Thanks. Hahaha! 😆 I recognize myself in what you say about the pandemic. I have been social distancing since several years, so this ain’t no work for me. I handle it without any difficulties. So its funny when neurotypicals complaints about the lack of socializing. Its like they’re whole world falls apart. Haha, i dont get it, its quite funny.

   Then we’re two weirdos, bro!

   Btw, what did you mean by heavy vibes, like negative energy?

   So long!

   Gillad av 1 person

   1. Yeah, for me everyone carries both a mix of uplifting and weighty subtle energy… although I honestly tend to see it as more a ‘spiritual environment’ than energy, per se.

    I think in some cases what we call ‘depression’ can at least partly be attributed to negative energy/spirit. Actually, I think a lot of things can be partly attributed to transpersonal psychology and not just biological and social influences!

    But I didn’t really see all this too clearly until I got older… 🙂😇

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s