Jag är ingen fuckin ängel – jag är bara mänsklig, eller?

Pixabay.

Arg. Jag är så jävla arg. Varför vet jag inte. Det kan bara börja koka i mig av ilska.

Ibland känner jag mig som världens elakaste människa. Det känns som att folk ser på mig som att jag vore en jävla amöba. Vad jag än gör, blir det bara fel jämt.

Ja, nu sitter jag här och tycker synd om mig igen, ojdå vad hemsk jag är. Tycka synd om sig själv får man ju inte göra. Världens undergång. Det är såhär jag känner om mig själv. Jag kan inte dölja det. Sorry för att jag inte älskar mig själv liksom.

Jag är ingen perfekt människa, och försöker fan inte vara det heller. Jag är så jävla trött på detta falskspel av vänlighet. Det är så ytligt. Känns som att man måste spela ett jävla spel för att passa in i denna värld. Men jag kan inte göra annat än att bara vara mig själv. Och ibland kommer en annan sida av mig fram, den sårbara. Det kan vara en pytteliten sak som får mig ur balans. Jag kan bli ledsen, arg eller otrevlig utan att egentligen mena det. Jag vet att det inte är en ursäkt, men jag kan inte dölja det. Jag kan bara vara ärlig. Ibland blir jag arg, så jävla arg att jag skriker för full hals, är det fel? Ibland blir jag ledsen i helt fel situationer, ibland blir jag otrevlig och det kan gå ut över fel personer, är det fel? Jag kan bli arg och säga saker som jag inte menar. Ibland äter min ångest upp mig så jävla mycket att jag inte orkar/inte har förmågan att vara trevlig. Det är ingen ursäkt, men det är sanningen. Efteråt får jag alltid dåligt samvete, och vill lägga mig och gråta och skrika, men då tycker jag ju synd om mig själv? Och det känns så fel. Eller?

Man kan likna detta falskspel av vänlighet vid dom tio budorden; ” Du skall icke vara arg, du skall icke bli ledsen, du skall icke vara sur, du får icke bli otrevlig, du ska bara vara en fuckin ängel, jämt.” Vem fan orkar? Man är väl ingen robot, eller?

Jag vet att jag inte är någon ängel. Jag är bara mänsklig. Och just nu är jag arg. Då får det vara så.

Författare: Carolina A

Jag bloggar främst om min autismdiagnos och mina erfarenheter av psykisk ohälsa. Jag skriver även om min vardag med sambo och två katter, samt min arbetsträning på ett bokförlag. Min stora passion är att skriva och drömmen är att kunna leva på det i framtiden. Jag brinner för att skriva om den psykiska ohälsan och orättvisor i samhället som drabbar oss som inte passar in i normen.

5 reaktioner till “Jag är ingen fuckin ängel – jag är bara mänsklig, eller?”

 1. From my ”long-range” perspective, I think you are beautiful in every way. 💜🙂 And I think God likes honesty. So many gifted people can be edgy. Hang on… I’m not sure the ride ever gets easier, but I believe it’s worth it!

  Gillad av 1 person

  1. Thank you. But what has God have to do with it? And who is God anyway? Is it a whitebearded old dude sitting on a cloud and smoking a giant spliff maybe? Haha. I had to write that, too funny.

   Gillad av 1 person

   1. Do I have to do another ”when I was young” post? ha ha… But seriously, keep an open mind… not about bearded old dudes smoking dope, mind you. Or mabye them too… I dunno… You’re the star, not me… ✨

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s